Shiz hanyalah seorang pencinta karya yang ingin berkongsi cebisan kisah yang dapat memberikan inspirasi serta motivasi terhadap pembaca. Yang baik semuanya dari Maha Pencipta, dan segala kekurangan harap dapat diperbaiki... =) Happy Reading semua...

Monday, December 29, 2014

100% NATURAL




Bismillah...


Setelah produk-produk kami berada di pasaran online dan mendapat banyak sambutan, terhasillah push cart comel ini...yang ni Shiz sendiri punya di BP Mall...branding syarikat kami sendiri iaitu 100% Natural...

Insyaallah sebelum penghujung tahun 2015 cawangan kami akan dibuka di Johor Bahru, Melaka dan Kuala Lumpur. Walaubagaimanapun jualan online tetap diteruskan seperti biasa bagi pengguna yang jauh untuk mendapatkan produk-produk kami. Dropship pun dah merata-rata..jadi mudah untuk pengguna roger agent yang berdekatan anda!

Selain produk kami yang Shiz war-warkan di entry lepas, kami turut menjual produk sampingan lain kerana customer dah kenal di pasaran online. Diaorang pun dah tahu barang2 lain yang dijual di online shop kami, so terpaksa jugak letak kat push cart. Tapi masih mengekalkan konsep 100% Natural iaitu bahan-bahan semulajadi...



TOUJOURS SKIN PURE COLLAGEN DUST

Haaa ni antara produk special la sebab kami amik sendiri dari HANIS ZALIKHA yang artissss tu uolllss...yang sekarang popular dengan drama suamiku encik sotong!! Beli online lambat nak tunggu kan, jadi mereka serbu push cart je..beli, bayar, dah terus boleh cuba : D Produk ni dihasilkan dari protein ikan iaitu sirip ikan yu. Dari umur 7 tahun keatas dah boleh makan. Memang bagus dan banyak khasiatnya...Hanis Zalikha pun dah lebih 3tahun mengamalkannya...



Masih lagi mengekalkan konsep 100% Natural, kami mengambil produk aura jelita iaitu clean & smooth...hair removal...berasaskan madu. Dia punya licin uolllss lebih licin dari bercukur. Malah pertumbuhan bulu baru lambat sehingga 60%. Licin gila sbb dia matikan dari akar...ni antara produk yang asik kena restock...sekejap je 'lesap' sedozen..sedozen..dan berdozen-dozen..pengsan!



Mask ni brand MISTINE yang telah bertapak sejak 1988 lagi...dari putih telur dan juga lumpur..untuk scrub dihasilkan dari madu..tapi scrub ni kami tak amik banyak. Kerana kami ada scrub homemade dari beras pulut yang 'disangai' dan dicampurkan dengan madu..lagi mujarab! So egg white dengan natural mud tu memang terlajak larissss.




Rangkaian jenama MISTINE kami cuma select produk yang bagus sahaja. Ikutkan memang banyak jenisnya..selain mask tu, push cart kami ada mascara 4D dan juga maxi black eyeliner. Eyeliner liquid tapi berbentuk pen..senang gila pakai, hitam pekat dan tidak comot. Sangat berkualiti...sebab Shiz akan pakai utk satu jangka masa dan decide barang2 apa yang sesuai untuk dijual. Bukan sembarangan nak untung sahaja..tapi nak betul2 barang tu elok dan pengguna puashati. 





Saja nak bagitau..sesiapa beli tomato clear skin dapat free gift mini container..kesian customer ada yang letak sabun tomato dalam bekas belacan la..hahaha jadi shiz bagi siap2 bekas sabun..nak travel pun mudah!





Ni madu tualang asli....memang asli gila babas sebab kami ambil dari pengusaha orang-orang asli muslim...sambil berniaga sambil kita tolong kaum-kaum orang asli muslim yang seagama dengan kita jugak. Mulanya Shiz adalah pembeli setia...memang sentiasa simpan sebotol dirumah. Anak batuk atau selsema, bancuh terus dengan air suam bagi minum insyaallah akan membaik. Tak payah nak bagi ubat-ubatan sangat kalau anak masih kecil. Untuk tenaga dan kesihatan dan macam2 lagi lah..nk buat kuih ke nak buat masker sendiri ke semua boleh...



Floral Mask by Dian Pixy ni adalah produk bumiputera...mask lavender yang ada collagen, multi vitamin dan Q10...nano technology lagiiiii tu...memang sangat2 laris di pasaran...ramai jual online tapi masih ramai juga yang malas online dan nak datang tengok tester dan sebagainya. Lagipun beli, bayar, balik dah boleh cuba!! Harga yang kami tawarkan juga sangat2 berbaloi berbanding supplier lain...insyaallah.

Dahlah ye...panjang sangat nak baca. Ada masa Shiz update lagi..sebab masih ada produk2 lain yang best..lip cream NYX pun ada..pelbagai warna. Tidak akan merosakkan bibir. Original. Jualan online murah2 tu banyak yang fake. Hati2 guys. Lipstick pun ada replica gred AAA..takutnyaaaa! Push Cart kami pun ada original NATURACTOR by MEIKO..asli dari Japan. Ada cover face (foundation) dan juga loose powder. Semua kod2 kulit melayu sama ada cerah atau sawa matang. Jangan risau sebab barangan meiko ni natural herbal essences dari ekstrak bunga sakura dan diiktiraf selamat utk international. Tak payah pakai krim UV ke apa smua. Tak nak pakai bedak pun takpe. Sapu je cover face pun dah cantik sangat2. Tidak menutup atau buat liang pori tersumbat. Kawan2 yang study kat jepun perkenalkan 4 tahun lepas. Terus shiz setia sampai sekarang...heheh Susah dapat original punya..kat online pun banyak fake! fake! fake! sayang wajah anda..jangan sembarangan ya...dann..banyak lagi la produk. nanti kita cerita lagi..k.bye


Untuk maklumat lanjut mengenai produk, belian borong, nak jadi dropship dan pelbagai lagi 
boleh terus contact saya di 013-7197708...
Sesiapa berminat nak buka cawangan 100% Natural juga boleh...
anda akan diberi bimbingan sepenuhnya...ala nak tanya apa2 pun boleh :) 
salam sayang! Sorry promote biz sebab BIP episod khas dlm pembikinan....jeng jeng jeng


2 comments:

Fatihah Nasir said...

Bulu apa je yg bleh dibuang dgn clean and smooth hair removal?

Shizukaz Sue said...

semua bulu yg ada di badan..laki dan pmpuan..tiak, kaki, bulu dada dan sebagainya hehe :) bulu kening je tak..